De oude doos 1

De oude doos Zaandam 1

Zoals ik al schreef in het 12e deel van de oude doos begon ik op de basisadministratie in Zaandam.

Voortaan moest ik dus met de trein i.p.v. op het fietsie naar mijn werk. Gelukkig reisde ik niet alleen en was het een klein groepje o.a. Jan, Theo, Karin, Ben, Hein, Ineke, Marry, Monique, Rieneke en soms Ron, dat op dezelfde tijd naar Zaandam ging. Hap was er ook , maar die stond apart van ons. Een verlegen type, hè.

Nu waren we officieel forens geworden en waren we afhankelijk van de grillen van de NS. Heeft de trein vertraging of niet ? Is er genoeg plek ? Allemaal al onzekerheden op de vroege ochtend en dan waren we nog niet eens op het werk. Het groepje is niet altijd gelijk gebleven, door andere werktijden en afvallers wijzigde het steeds, alleen ik ben trouw gebleven aan de vaste vertrektijden. Na een poosje zag je iedere ochtend dezelfde mensen onderweg naar de trein gaan of op het perron staan.

In het begin hadden we twee stations in Purmerend, maar door de forse uitbreiding met de wijk Weidevenne, werd er daar ook een station gebouwd. In het begin was het daar rustig met passagiers, maar later, des te meer mensen er kwamen wonen, werd het flink drukker.

Gelukkig stapten wij in vanaf het eerste station in Purmerend, dus hadden we meestal wel plek om te zitten.

 

wordt vervolgd

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *